Dobro došli na službene stranice Općine Pašman

Gastronomija

Tradicionalna gastronomija otoka Pašmana i svih njegovih mjesta sastoji se u pripremanju brojnih specijaliteta koji se temelje na laganoj hrani, ribi, povrću uz dodatak vrlo kvalitetnog maslinovog ulja sa dalmatinskim zažinima kao što su ružmarin i lovorov list koji jelima daju izuzetan okus

Od specijaliteta koje će vam domaćini rado poslužiti izdvojiti ćemo samo neke: dalmatinski pršut sušen na buri što mu daje specifičan okus, pašticada, pečena janjetina, salate od krumpira i mješane salate.

Bogatstvo svih vrsta svježe ribe pripremljene na razne načine: brudet, pečene na gradele, hobotnica ispod peke, gradelade na stotinu načina, uvijek će Vas vraćati na naš otok.

Pozivamo Vas da dođete na naš otok i prepustite se uživanju u pravoj domaćoj hrani pripremljenoj na tradicionalni dalmatinski način.

U našim restoranima i konobama doživjet ćete ugodu obiteljske atmosfere, toplinu ljubaznih domaćina koji će Vam brojne dalmatinske specijalitete počev od ribe, rakova, školjki i ostalih morskih delicija pa do mesnih pripremiti na najbolji mogući način uz domaće masline, maslinovo ulje sve izuzetno visoke kvalitete a nadasve prirodno i autohtono.

Dobrodošli na otok Pašman

Pašman je otok u zadarskom arhipelagu, od Zadra i Biograda o dvojen slikovitim Pašmanskim kanalom po kojemu su, poput niske bisera, razasuti deseci malenih otočića. Morska struja koja mijenja smjer svakih 6 sati čini ovo more najčišćim na Jadranu.

VIŠE

Kraj

Barotul

Mrljane

Neviđane

Dobropoljana

Banj

Ždrelac

Pašman / Mali Pašman