Dobro došli na službene stranice Općine Pašman

Biograd

Biograd n/m leži na poluotoku okružen marinama i rivom s koje se pruža nezaboravan pogled na jedan od najslikovitijih morskih tjesnaca; Pašmanski kanal i otočiće koji su tu razasuti. Stoga se nije čuditi bogatoj turističkoj povijesti. Susjedstvo Nacionalnih parkova Kornati, Paklenica, Krka i Plitvička jezera i Parkova prirode Telašćica i Vransko jezero te mnoštvo otoka i otočića prelijepom Pašmanskom kanalu, biogradskim gostima pruža mogućnost izleta u prostore koji se ubrajaju u najljepše krajeve Hrvatske.

O bogatoj povijesti svjedoče sakralne građevine: Župna crkva Sv. Stošije (1761.), ranoromanička crkva Sv. Ante (13. st.), crkva Sv. Roka (16. st.), dok je samo bazilika Sv. Ivana (11.st.) preživjela Mletačko rušenje 1125. godine. Više o povijesti može se pronaći u Zavičajnom muzeju koji je u ljetnim mjesecima otvoren i u večernjim satima.

Biograd je luka, često posjećena od nautičara čije je odredište Kornatski arhipelag. Regate, škole jedrenja i druge nautičke aktivnosti organizirane su kroz cijelu godinu. Biogradske marine imaju tisuću vezova u moru i dvjesto mjesta na kopnu. Otvorene su kroz cijelu godinu.

Stotinjak metara od centra grada nižu se raznolike šljunčane i pješčane plaže sa kristalno čistim morem. U Biogradu se nalazi i moderni teniski centar i niz sportsko-rekreativnih sadržaja poput škola jedrenja, plivanja, ronjenja, svakodnevne manifestacije na otvorenom i sl.

Dobrodošli na otok Pašman

Pašman je otok u zadarskom arhipelagu, od Zadra i Biograda o dvojen slikovitim Pašmanskim kanalom po kojemu su, poput niske bisera, razasuti deseci malenih otočića. Morska struja koja mijenja smjer svakih 6 sati čini ovo more najčišćim na Jadranu.

VIŠE

Kraj

Barotul

Mrljane

Neviđane

Dobropoljana

Banj

Ždrelac

Pašman / Mali Pašman