Dobro došli na službene stranice Općine Pašman

Pašman / Mali Pašman

Pašman je mjesto smješteno preko puta otočića Babca u pašmanskom kanalu. S obale se pruža nezaboravan pogled na brojne, uglavnom nenastanjene otočiće koje je najbolje otkrivati vlastitim brodom ili jedrilicom. U mjestu se nalaze dvije pješčane plaže i nekoliko lučica sa sigurnim vezovima.

Mjesto je bilo naseljeno još u rimsko doba, a prvi put ga spominje 1067. godine Kralj Petar Krešimir IV pod imenom “Postimana”.

Mediteranska klima je razvila bogati svijet flore i faune, mnoge vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje ljubomorno čuva i sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana. Većina od 2044 stanovnika bavi se tradicionalno ribarstvom i poljodjelstvom, a u novije vrijeme i turizmom.

Restorani na Pašmanu nude sve vrste mesnih i ribljih jela i specijaliteta prikladnih ovom podneblju, popraćeno sa školjkama iz poznatog Pašmanskog kanala. U kafićima se možete osvježiti sa hladnim pićima, sladoledom uz dobru diskretnu glazbu a na terasama raznim slasticama, ponegdje se i plesno zabaviti.

Dobrodošli na otok Pašman

Pašman je otok u zadarskom arhipelagu, od Zadra i Biograda o dvojen slikovitim Pašmanskim kanalom po kojemu su, poput niske bisera, razasuti deseci malenih otočića. Morska struja koja mijenja smjer svakih 6 sati čini ovo more najčišćim na Jadranu.

VIŠE

Kraj

Barotul

Mrljane

Neviđane

Dobropoljana

Banj

Ždrelac

Pašman / Mali Pašman