Dobro došli na službene stranice Općine Pašman

6. prosinca 2014

Predsjednik Josipović posjetio Općinu Pašman

Predsjedniku Josipović domaćin je bio načelnik Pašmana Andro Magić. U općinskoj vijećnici Predsjednik se susreo s općinskim vijećnicima i predsjednicima mjesnih odbora. Razgovaralo se o projektima koji će omogućiti bolji komunalni standard, te o planovima bolje prometne povezanosti s kopnom. Istaknuto je kako bi jedino pravo rješenje koje bi značilu revitalizaciju Pašmana i Ugljana bila izgradnja mosta koji bi ove otoke povezao s kopnom. Domaćini su prenijeli nezadovoljstvo otočana Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu kojim se uvode Otočke iskaznice.

Bilo je riječi i o drugim projektima lokalnog značaja koji su u pripremi, poput izgradnje marine u Pašmanu, koji će značiti nova radna mjesta i novu turističku i razvojnu perspektivu tog dijela otoka. Predsjednik je obišao štandove lokalnih proizvođača hrane i tradicionalnih otočkih suvenira, među kojima je 14 dobitnika oznake “Hrvatski otočni proizvod” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova.

Dobrodošli na otok Pašman

Pašman je otok u zadarskom arhipelagu, od Zadra i Biograda o dvojen slikovitim Pašmanskim kanalom po kojemu su, poput niske bisera, razasuti deseci malenih otočića. Morska struja koja mijenja smjer svakih 6 sati čini ovo more najčišćim na Jadranu.

VIŠE

Kraj

Barotul

Mrljane

Neviđane

Dobropoljana

Banj

Ždrelac

Pašman / Mali Pašman