Dobro došli na službene stranice Općine Pašman

3. ožujka 2023

Program „Otočka ferata“ – besplatne usluge prijevoza osobama starije životne dobi

Dana 1. ožujka 2023. godine GDCK Biograd na Moru započeo je s programom pod nazivom „Otočka ferata“, koji obuhvaća primarno aktivnosti pružanja besplatne usluge prijevoza osobama starije životne dobi, na željene lokacije poput pošte, trgovine, banke…
Program se provodi u partnerstvu s Općinom Pašman i Općinom Tkon na području Općine Pašman i Općine Tkon, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Rezultati koji se postižu provedbom programa okrenuti su općem cilju: ublažavanje socijalne isključenosti i uključivanje starijih osoba u život zajednice, te specifičnom cilju: osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života i što dužeg ostanka u vlastitom domu. Dodatni učinci programa su: jačanje i osamostaljenje starijih osoba, poticanje volonterizma i međugeneracijske solidarnosti.

Kontakt broj vozača: 099 811 2252 Slavko

Dobrodošli na otok Pašman

Pašman je otok u zadarskom arhipelagu, od Zadra i Biograda o dvojen slikovitim Pašmanskim kanalom po kojemu su, poput niske bisera, razasuti deseci malenih otočića. Morska struja koja mijenja smjer svakih 6 sati čini ovo more najčišćim na Jadranu.

VIŠE

Kraj

Barotul

Mrljane

Neviđane

Dobropoljana

Banj

Ždrelac

Pašman / Mali Pašman