Dobro došli na službene stranice Općine Pašman

ZADAR

Zadar je povijesni grad Hrvatske. To je grad bogate duhovne i materijalne kulture, ali i turističke tradicije i turističkog identiteta stvorenoga u sadašnjosti. Za mnoge putnike i umjetnike, usporediv je sa Venecijom i Dubrovnikom. Zadar je vrelo hrvatske povijesti i znanstvene baštine. Prepun arhiva, muzeja, biblioteka, čuvar je književne i glazbene baštine. Prirodne ljepote, brojni zaljevi i plaže,
kulturno-povijesni spomenici, raznovrsna ugostiteljska ponuda sa probranim domaćim specijalitetima, sve to čini Zadar i njegovu okolicu jednim od najatraktivnijih područja u Hrvatskoj. Svoju turističku atraktivnost Zadar gradi i na spoju nautičkog turizma, raznovrsnih oblika smještaja i ugostiteljske ponude, ambijenta, prekrasnih plaža i šetnica, izleta u bližu i dalju okolicu, zanimljivih kulturno-umjetničkih i zabavnih događanja te osobito vrijednih kulturno-povijesnih spomenika.

Dobrodošli na otok Pašman

Pašman je otok u zadarskom arhipelagu, od Zadra i Biograda o dvojen slikovitim Pašmanskim kanalom po kojemu su, poput niske bisera, razasuti deseci malenih otočića. Morska struja koja mijenja smjer svakih 6 sati čini ovo more najčišćim na Jadranu.

VIŠE

Kraj

Barotul

Mrljane

Neviđane

Dobropoljana

Banj

Ždrelac

Pašman / Mali Pašman